BlogCirculaire Warenhuis

Circulaire Warenhuis

Even de afvalberg vaneen jaar voor u uitgesorteerd: 1,5 miljoen matrassen, ruim 50.000 ton voedsel uit de Nedelandse horeca; 53,6 miljoen ton elektronica wereldwijd,10,53 miljoen verloren plastic speeltjes van Belgische kinderen,dat is ongeveer 800 ton plastic… enzovoort, enzovoort.

Allemaal het resultaat van onze levensstijl. We kopen steeds meer en gooien steeds meer weg. Een deel belandt gelukkig bij de kringloopwinkels, maar ook daar vindt slecht een derde van ingebrachte spullen een koper. 

Gelukkig zijn er ook geweldige initiatieven om iets moois te doen met afval. Bij het Circulaire Warenhuis in Leiden weten ze de raad mee met oude stoelen, kopjes, kapotte vazen, tafelglas en  handdoeken. Een aantal kunstenaars presenteren hun ontwerpen gemaakt van verschillende materialen: een terrazzo onderzetter van fijn gemalen tafelservies, een bankje gemaakt van oude badlakens, gezandstraalde kopjes met een leuk patroontje, brave truien die een spannend tweede leven krijgen door kleurrijke stopsels, een saloontafeltje gemaakt van papierpulp, een kapotte vaas gelijmd met de gouden lijm in Wabi Sabi stijl…  enzovoort, enzovoort.

Hulde aan de kunstenaars die nog iets in afval zien!

Het tweede leven nog mooier dan het eerste!