BlogDe spijskaart voor je brein
foto illustratie van vegan brein

De spijskaart voor je brein

Houden groenten en noten je brein gezond? Zeker weten!

Er is veel wetenschappelijk bewijs dat het eten van groenten de cognitieve achteruitgang bij mensen vertraagt, vooral groene bladgroenten doen goed werk. Een half kopje gekookte spinazie per dag is genoeg om je brein in goede conditie te houden. Plantaardige diëten helpen ook tegen stress en angst met als prettige bijwerking een hogere productiviteit op het werk.

Ook noten leveren een  positieve bijdrage aan de gezondheid van de hersenen en walnoten staan bovenaan de lijst. Het is aangetoond dat walnoten goed zijn voor de hersenen van pasgeborenen , de cognitieve prestaties bij volwassenen verbeteren en leeftijd gerelateerde cognitieve achteruitgang voorkomen, stoppen of herstellen.

Uit onderzoek blijkt dat de hersenen van groene-groente-eters  maar liefst 11 jaar jonger zijn dan die van groente-mijders. Het sterftecijfer onder de groep die dagelijks noten eet ligt 20% lager in vergelijking met mensen die geen noten eten. Het is duidelijk dat deze anti-verouderingsstrategie een stuk gezonder én goedkoper is dan een die de cosmetische industrie ons te bieden heeft 🙂

Mijn nieuwe foto-illustratie over gezonde voeding