BlogDesign trends gaan de nacht in

Design trends gaan de nacht in

De nacht wint aan populariteit en blijkt een bron van nieuwe ideeën en bijzondere trends, ook voor fotografie en design. Pinterest voorspelt dat we het komende jaar de meest memorabele avonturen vooral na zonondergang gaan beleven. De stad bij nacht, nachtelijke strand- en natuurwandelingen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op Generation Z. Tot onze vreugde worden de camera’s op onze mobieltjes steeds geavanceerder en die mogelijkheid nodigt uit om het nachtleven vast te leggen, voorspelt Pinterest ons.

Esthetiek

Deze trend zal waarschijnlijk ook zorgen voor een ander esthetiek in foto’s. Hoe goed de camera’s ook zijn, vaak is het licht onvoldoende om een goede foto te maken. Dat betekent dat de fotograaf die met zijn of haar mobieltje werkt, de ingebouwde flitser zal moeten gebruiken. In de regel levert zo’n klein fel lampje niet bepaald flatteuze portretten. Ik ben desondanks serieus benieuwd naar deze trend en laat mij graag verrassen door nieuwe looks.

Webdesign

Ook in webdesign zien we de nacht trend terug. Tijdens de pandemie nam het aantal online uren explosief toe, stelt Editor X. Vooral in de avond en nacht struinen we internet af op zoek naar nieuwe ervaringen. Zowel onze ogen als batterijen zijn gebaat bij de nachtstand. Monochromatische sites zijn daarvoor uitermate geschikt en de grote tech reuzen zoals Apple, Spotify, WeTransfer lijken deze noviteit maar al te graag te omarmen. Apple adviseert designers om hun ontwerpen ook in de nachtstand te testen. Social media websites, bijvoorbeeld Twitter, en sommige andere webpagina’s hebben tegenwoordig een ‘dim en lichten uit’ functie. Ook fotografen moeten deze trend serieus nemen, stelt Editor X. Door de dark modus toe te voegen aan de functionaliteit van je website daag je de bezoeker uit om op ontdekkingstocht te gaan.


Vindt u deze video leuk? Het is te koop! Klik hier en doe het in het winkelmandje.