Go_vegan

Editorial stilleven

Editorial stilleven is een foto gemaakt om het idee van een stuk tekst beter uit te drukken, of het gaat om een boek, tijdschrift, krant of een webpagina. Het doel van editorial stilleven is anders dan dat van een reclamefoto. In plaats van het aandacht vragen voor een product of het te verkopen, voegt de editorial beeld bij een stuk tekst om de essentie te laten zien of de algehele stemming van het stuk tekst te illustreren.

Surrealistische Pop art

Deze kunststroming in de beeldende kunst is al bijna 70 jaar oud en is nog springlevend, zeker in moderne fotografie. Door felle kleuren en actuele onderwerpen gecombineerd met beeldbewerkingstechnieken ontstaat een bijna surrealistisch beeld.

Pop is niet alleen de afkorting van ‘popular’ maar betekent ook ‘knal’. En voor veel kunstminnaars was de nieuwe stroming ook een knal voor hun hoofd. Pop Art kunstenaars werden aanvankelijk als verraders van moderne kunst gezien en zouden een slechte smaak hebben. Maar de tijd was rijp om de kunst minder elitair te maken door onder meer de dure galerieën en musea te omzeilen en kunst aan breed publiek te laten zien.

Veel vroege Pop Art kunstenaars waren reclameschilder van beroep en ontdekten dat deze beeldtaal een kunstvorm op zich was. Ook ik werk graag in de stijl die geïnspireerd is door de werken van Pop Art kunstenaars. Alledaagse ‘gewone’ voorwerpen worden bijna iconen die op een speelse en ironische wijze worden gepresenteerd. Het effect ervan is vervreemdend en confronterend.

Onze maatschappij met haar kooplust en afvalberg kan wel wat humor en zelfspot gebruiken. Dit  is een van de hoofdthema ‘s van mijn werk.