Evenementenfotograaf

Evenementenfotograaf is graag van de partij

Een evenementenfotograaf neemt u niet alleen veel werk uit de handen tijdens het event, maar biedt u nog veel meer voordelen. Een goede fotograaf heeft een artistieke blik die hem in staat stelt om van gewone kiekjes beelden te maken die je bij blijven. Ook uw communicatie en marketingafdeling zult u een groot plezier doen met het aantrekken van een evenementenfotograaf.

Event marketing

De toepassingen van evenementenfotografie zijn talloos. Mooie sprekende beelden kunt u op meerderen stadia van life-cycle van uw event gebruiken. In de aanloop naar uw evenement zult u promotie moeten doen en vaak ook de werving en daarbij zijn goede visuals onmisbaar. In de meeste gevallen worden foto’s van voorafgaande edities gebruikt.

Aansprekende verslaggeving is zeker handig ook tijdens het event. Uw communicatieafdeling wil de hele wereld mee laten genieten van de happening en vraagt daarom al in de eerste twee uur om een paar foto’s. Deze foto’s worden vaak op LinkedIN of Twitter gedeeld. Omdat ik altijd de computer meeneem naar een klus, is het bewerken van foto’s on-the-fly is geen probleem. 

Mooie opvallende foto’s, gemaakt door uw professionele evenementenfotograaf, stuurt u ook graag naar uw relaties. Of het nu gaat om sprekers op uw event, sponsoren of belangrijke relaties, het delen van foto’s is een mooie manier om ze extra aandacht te geven. Ook zij willen kwalitatief goede foto’s gebruiken voor social media en misschien hun beeldbank.

Eigen personeel

Expressieve foto’s van uw evenement zijn niet alleen bruikbaar voor uw marketing maar ook heel leuk voor uw eigen mensen. Trakteer uw personeel op leuke herinnering van dat ene bedrijfsfeest, teambilding uitje of een workshop! Mensen kijken graag de foto’s te terug en slaan ze ook op. Op mijn website kan ik zien hoe vaak de foto’s gedownload worden en ik zie dat het aantal downloads behoorlijk hoog is.

Niet zo lang geleden kreeg ik een vraag van een klant of ik nog een foto van de ene Els had die met pensioen zou gaan. De afdeling personeelszaken wilde de foto van het personeelsuitje in hoge resolutie hebben om deze op de cover van haar afscheidsboek te laten afdrukken.

Beeldbank

Foto’s die gemaakt zijn door een goede evenementenfotograaf zijn bij uitstek geschikt voor uw eigen beeldbank. En met een goed gevulde beeldbank is uw social-media-kalender zo voltooid. Omdat de personen op de foto’s er ontspannen en informeel op staan zijn deze beelden ook makkelijk te gebruiken ook voor post’s die niets met het event te maken hebben.

Wat ik persoonlijk erg leuk aan evenementen vind is de veelzijdigheid. Er is geen evenement hetzelfde. Het verschil zit niet allen in de omvang en het aantal bezoekers maar vooral in de insteek van de reportage. Zo veel mensen zo veel wensen. Zo veel klanten, zo veel briefings. 

In mijn blog vertel ik meer over wat de essentiële stappen zijn in de voorbereiding voor zowel de klant als de fotograaf. 

Wilt u meer lezen over mijn aanpak van evenementenfotografie en wilt ook de PRO tips ontvangen? Abonneer je dan op mijn maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier mijn volledige portfolio van uiteenlopende evenementen.

Of wilt u liever een video, oftewel een aftermovie? Klik dan hier en bekijk de voorbeelden.