BlogMislukking of een lucky shot voor de boeg

Mislukking of een lucky shot voor de boeg

 Er zijn van die mensen die zich onbevangen en vol enthousiasme in een nieuwe onderneming storten. Ik ken er maar een paar. De meesten wikken en wegen om daarna onzeker en met twijfel beladen een onbekend pad in te slaan. Herken jij je daarin? Je hebt geen idee of iets een succes of een mislukking wordt. Is dit specifieke project, dit product, deze baan het waard om al je tijd en mogelijke middelen in te investeren? Wordt dit een klapper of een ramp? Je victorie of ondergang? Je weet het maar nooit. 

De ondernemers en creatievelingen onder ons zullen in ieder geval weten waar ik het over heb. Wat mijzelf betreft, ik ben al aan heel wat projecten begonnen die, ondanks het harde werken, toch op een mislukking uitdraaiden…en ga er vanuit dat er vast nog een paar volgen. Het kost tijd en energie om daarover heen te komen en vervolgens een heleboel goede moed, zelfkritiek en positiviteit om weer opnieuw te beginnen, op weg naar een beter resultaat.

Soms is het al winst als je sneller door hebt dat je beter kunt stoppen omdat het gaat mislukken.

Vorig jaar ben ik begonnen met video’s maken en animatiefilmpjes lijkt vooralsnog een goede keus.
Ik heb enorm veel plezier in het creatieve proces en omarm de kans om iets nieuws te leren.

Zal dit mijn lucky shot worden of weer een mislukking? De tijd zal het uitwijzen, maar voorlopig ga ik er wel vanuit!

En wil je trouwens de Top 10 van de grootste mislukkingen aller tijden zien? Bekijk dan deze grappige video van Dylan Haegens. Dan staan de mijne nog bleekjes bij. 🙂