Aviator cocktail met garnering van citroen en kers

Best packshots in town!

PACKSHOTS, DIGITALE ETALAGES, FOTO’S MET STYLING

Packshots zijn productfoto’s op een witte achtergrond die veel worden gebruikt voor e-commerce. Dit zijn eigenlijk pasfoto’s van uw product. De kijker moet elk detail, textuur en de vorm van een product heel duidelijk kunnen zien. Ook de kleuren op de foto moeten exact overeen komen met  de kleuren van uw product, terwijl de achtergrond wit blijft. Het is tevens mogelijk om de foto’s op een transparante achtergrond te ontvangen om ze vervolgen op een achtergrond naar keuze te plaatsen.

Diverse uitvoeringen

Afhankelijk van uw behoeftes en wensen kunnen productfoto’s op verschillende manieren worden aangeleverd. U kunt, bijvoorbeeld, een foto met of zonder schaduw laten maken. In de meeste gevallen verkopen producten beter als een foto een subtiele schaduw eronder heeft, hoewel sommige platforms zoals Amazon of Bol.com om schaduwloze productfoto’s op puur witte achtergrond vragen. Dit is een van de reden waarom ik altijd aanbeveel om de specificaties van een platform te controleren voordat u een fotoshoot boekt.

Reflecties worden vaak gebruikt bij fotografie van dranken, cocktails, sieraden, schoonheidsproducten en andere producten die gemaakt zijn van glas. Ze geven het product een luxe uitstraling en dragen bij aan een betere verkoop.

Ook de maten, afmetingen, kaders en bedrijfslogo kunnen worden toegevoegd. Ook copyright-watermerken worden vaak gebruikt om de copyright-rechten te beschermen.

Digitale etalages

Steeds vaker krijg ik van webwinkels eigenaren een verzoek om een digitale etalage te maken. Zo’n etalage heeft enorm veel voordelen: je laat zien wat je verkoopt, je homepage ziet er meteen goed uit, je kunt producten taggen en je kunt ze wisselen wanneer jij dat wilt. Sounds good!

Maar hoe maak je zo’n etalage? In de meeste gevallen moet je producten combineren die er verschillend uitzien en zijn gemaakt door verschillende leveranciers. Het kan lastig zijn om een goed ogende etalage te maken zonder concessies te doen aan compositie regels en kleurgebruik. En, niet te vergeten, je eigen huisstijl natuurlijk!

Dit zijn etalages die ik enige tijd geleden in opdracht van Fair Friends maakte. Deze webwinkel verkoopt eco- vriendelijk producten die goed zijn voor mens en natuur. Ik heb daarom gekozen voor een houten display die ik gemaakt heb van stukjes hout gevonden in de afvalcontainer van de lokale zagerij. Even opschuren en klaar. Om de huisstijlkleuren subtiel na voren te laten komen heb ik een paar stukjes geverfd met turquoise, bruin en groen, de huisstijlkleuren van de klant. Eco- en budget – vriendelijke optie dus, zo’n display.

Je kunt de etalages voor elke gelegenheid maken- zomer, herfst, kerst, Moederdag, Pasen, enzovoort. In deze serie gebruik ik lentebloemen om in het thema Lente te blijven.

Foto’s met styling

In tegenstelling tot simpele productfoto’s op een witte achtergrond wordt er bij foto’s met styling gewerkt met meer rekwisiet. Denk erbij aan bloemen, stoffen of objecten die het verhaal van het product helpen te vertellen of de functie van het product duidelijker maken. Onder foto’s met styling verstaat men beelden die product aanprijzen op een simpele en doeltreffende manier. Er zit weinig art- direction achter, waardoor dit soort foto’s tussen packshots en reclamefoto’s te plaatsen zijn.

Deze foto’s met styling worden net als ‘gewone’ packshots in de studio gemaakt. Het begint met het zoeken naar geschikte rekwisieten of ingrediënten die de klant heeft aangegeven. Zodra deze binnen zijn bouw ik een set en laat de testafbeelding aan de klant zien. Desgewenst maak ik meerdere foto’s van de gestylde product vanuit verschillende camerastandpunten.

In veel gevallen doe ik de styling zelf, maar voor grote producties of specifieke producten werk ik met een aantal freelance stylisten. Omdat het meer tijd kost om een product te stylen en te bewerken zijn de tarieven ook iets hoger dan voor simpele productfoto’s.