BlogPlastic jutten levert tóch wat op

Plastic jutten levert tóch wat op

Volgens Greenpeace komt er elk jaar 12 miljoen ton plastic in onze oceaan. Dat is ook te zien tijdens een wandeling op ons plaatselijke strand. Als het eb geweest is kun je hier van alles vinden: rozen, plastic flesjes, stukjes visnet en touw en zelfs bh’s die de zee op een warme dag van onoplettende badgasten heeft gestolen.

De overheid heeft een actie ‘Ga jutten’ gestart. Het plastic dat langs de kustlijn is gevonden kan ingeleverd worden bij een van de strandtenten tegen een kop koffie of een ijsje! Dat klinkt leuk, maar niet voor iedereen. In de praktijk komt het er op neer dat de strandtenteigenaren voor de kosten van dat afval opdraaien en dus ze zitten niet te wachten op extra kilo’s. En zeker niet als ze daar ook nog een beloning voor moeten geven.

De oplossing begint bij onszelf. Help alstublieft de vervuiling van de oceaan te stoppen door wegwerpplastic plastic zoveel mogelijk te vermijden.

Bekijk hier nog meer digitale kunstwerken over plastic soep en het milieu

Wilt u een artikel lezen over het Circulaire Warenhuis om te zien hoe de moderne kunstenaars van afval kunstobjecten maken? Klik dan hier.