Packshots voor e-commerce

Packshots zijn productfoto’s op een witte achtergrond die veel worden gebruikt voor e-commerce. Dit is eigenlijk een pasfoto van uw product. Een goed packshot laat elk detail, de textuur en vorm van een product zien. Ook de kleuren op de foto moeten exact overeen komen met  de kleuren van het product, terwijl de achtergrond wit blijft. 

Ik gebruik daarvoor X-rite color checker die aan de hand van het profiel de juiste kleuren weergeeft. Ook kalibreer ik regelmatig mijn monitoren om u verzekeren van een technisch kloppende weergave.  Het is ook mogelijk om de foto’s op een transparante achtergrond aan te leveren om ze vervolgens op een achtergrond naar keuze te plaatsen.

Best packshots in town!

Diverse uitvoeringen van packshots

Productfoto’s kunnen op verschillende manieren worden aangeleverd. Zo kunt u kiezen voor een foto met of zonder schaduw. In de meeste gevallen verkopen producten beter als er op de foto een subtiele schaduw onder het product ligt, hoewel sommige platforms zoals Amazon of Bol.com juist om schaduwloze productfoto’s op puur witte achtergrond vragen. Daarom adviseer ik altijd de specificaties van een platform te controleren voordat u een fotoshoot boekt. Bekijk hier de richtlijnen voor productfoto’s van Ebay.

Een luxe uitstraling verkoopt in veel gevallen goed. Dit bereikt een fotograaf door met reflecties te werken. Het gaat dan vaak om dranken, cocktails, sieraden, schoonheidsproducten, kortom producten die van glas gemaakt zijn of in een glas zitten. Als het maar schittert!

Soms is het belangrijk dat de maten, afmetingen, kaders en merklogo’s op de foto staan en uiteraard is ook dat mogelijk, evenals Copyright-watermerken, die vaak gebruikt worden om de copyright-rechten te beschermen.

You get what you see

Date:
Category: