Portret op locatie

Portret op locatie

Een juiste portretlocatie is halve werk. De locatie maakt het verhaal dat u wilt vertellen helemaal af. Uw kantoor, een bijzondere plek in de stad, uw studio of een atelier vertellen wie u bent en wat u doet.

Een portret op locatie maken vergt wat aanpassingsvermogen. Men moet rekening houden met de drukte en het verkeer, als de locatie buiten is. Maar ook met het weer, de bereikbaarheid, eventuele vergunningen en andere zaken. In tegenstelling tot een studio waar de fotograaf alles naar zijn hand kan zetten- van lichten en achtergrond tot temperatuur- kan een portret op locatie een hele uitdaging zijn.

In sommige gevallen kom ik eerst een locatiecheck doen voordat ik portretten ga maken. Soms is een korte video van de plek die u met uw telefoon kunt maken voldoende. Desgewenst kan ik bepaalde rekwisieten meenemen als ze bijdragen bij uw verhaal. Voor sommige opdrachten wordt ik vergezeld door een assistent tijdens de fotoshoot. Hij of zij helpt mij met lampen, diffusers of reflectoren om u van een mooi belichting te verzekeren.

Wil u voorbeelden zien van studioportretten? Klik dan hier.

Wil u geen portret op locatie maar gewoon een profiel foto voor uw social media of uw website laten maken? Klik dan hier.