Visualiseren en illustreren

Visualiseren en illustreren

Beelden zijn de makkelijkste en snelste manier om een boodschap over te brengen. Een mooi voorbeeld daarvan zijn emoji’s, die al jaren razend populair zijn. Maar ook infographics, strips en illustraties helpen informatie uit te beelden en te verklaren. Door te visualiseren maken we gebruik van ons natuurlijke vermogen om ideeën en concepten uit te drukken in een zichtbare vorm.

Een foto illustratie of een editorial stilleven is bedoeld om een geschreven tekst te verduidelijken of een extra betekening toe te voegen. Het wordt gebruikt in tijdschriften, kranten, boeken of een webpagina. Het doel van het illustreren is anders dan dat van een reclamefoto. In plaats van aandacht te vragen voor een product en de verkoop daarvan, verheldert en illustreert het editorial de essentie en de algehele sfeer van het verhaal.

Beelden ondersteunen woorden

Wilt u uw lezers dienen met een originele afbeelding bij uw Nederlands-, Engelstalige tekst? Binnen een paar dagen ontvangt u een concept in schets en vervolgens de foto. Neem contact met mij op om te brainstormen over uw editorial stilleven.

Bekijk hier de voorbeelden van foto-illustraties.

Webshop

Spaarvarken met munten voor webshopU kunt alle foto’s en video’s die u op deze website ziet kopen in de webshop. U kunt de afbeeldingen ook afdrukken op canvas, plexiglas of dibond. De felle kleuren en uitgesproken vormen van de afbeeldingen lenen zicht uitstekend voor het afdrukken op glas!

Alle foto’s worden geleverd full size, dat wil zeggen het grootst mogelijke formaat. U kunt de afbeeldingen altijd kleiner maken als u ze online gaat gebruiken. Op de productpagina ziet u de afmetingen van de foto of video, ook ziet u hoe groot het bestand is. Het is mogelijk om bestanden kleiner te maken door middel van compressie maar vaak gaat dat ten kosten van de kwaliteit.

 

Bewerking

Het is mogelijk dat u een foto of een video erg leuk vindt maat dat het niet helemaal in uw ontwerp of huisstijl past. Geen probleem! Ik kan wijzigingen doorvoeren in bronbestanden die u het gewenste resultaat opleveren.

Een foto illustratie met bewerking kopen is heel makkelijk. U doet één of meerdere foto’s in uw winkelmandje, kiest voor Full size of Extended License en vermeld in het veld Extra informatie welke kleur achtergrond u wilt. Het is ook mogelijk om de afbeeldingen op een transparante achtergrond te downloaden. In dit geval kunt u zelf bepalen hoe het eindresultaat eruit ziet. Binnen enkele uren krijgt u een download linkje per email toegestuurd.

De kosten van simpele bewerking, zoals het weghalen of veranderen van de achtergrond zijn 7 euro ex. BTW.

Wil u de afbeelding in de blad of een krant gebruiken met een oplage boven 7.000 stuks? Dan kiest u voor Extended license of voor een Extended license edited.

#NFT

Wilt u het originele bestand kopen om zeker te zijn dat u de enige eigenaar van de foto of de video bent? Een aantal van mijn werken zijn voorzien van een NFT (een non-fungible token: een ‘onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat). Dit is een bevestiging van de foto of video als uw eigendom . Deze foto wordt dan ook niet meer verkocht via downloads, posters of op fotostock websites. Bekijk mijn collectie op OpenSea.

Date:
Category: