Portretfotograaf

Picture perfect: huur een portretfotograaf in

Wat is de belangrijkste reden om een portretfotograaf in het huren? Een van de hoofddoelen van uw website is het laten zien dat u als bedrijf geloofwaardig bent, een betrouwbare partij bent om zaken mee te doen. Een professioneel hoogkwalitatief zakelijk portret van uzelf en uw medewerkers mag er daarom niet ontbreken. Hetzelfde geldt voor profielfoto’s voor LinkedIn, Teams, Zoom en andere platforms. Uw mensen vertegenwoordigen uw bedrijf en zeggen iets over u als werkgever. Neemt u uw eigen mensen serieus, dan neemt u ook uw klanten serieus.

Eenheid

Er zijn veel redenen waarom een goed zakelijk portret een krachtig middel is om visuele impact te creëren en uw merkidentiteit te tonen. Of u voor headshots kiest (zakelijk portret op een witte achtergrond) of voor een portret op locatie, het is belangrijk dat u eenheid naar buiten uitstraalt. U komt als merk sterker te staan als u goed nadenkt over hoe u uw medewerkers wilt laten portretteren, over de stijl en het idee erachter. Ook de portretten moeten tenslotte on brand zijn. Ze moeten passen bij uw bedrijfs-DNA, uw tone of voice, uw visual branding. En ze moeten een waardevolle verrijking bieden aan uw merk. Om daarachter te komen neemt een goede portretfotograaf altijd ruimte tijd voor een goed gesprek en grondige voorbereiding.

Portretfotograaf voor eigen personeel

Het uitnodigen van een portretfotograaf voor het maken van zakelijke portretten is ook een belangrijk signaal richting uw eigen personeel. Ze zien dat ze door de werkgever gewaardeerd worden. Als de werkgever bereid is om een professional in te huren in plaats van een ‘handige neef’  uit te nodigen, voelen mensen zich in goede handen. Dat heeft positief effect op de motivatie en verbinding met het bedrijf en werk.

portret van een vrouw in de studio
Studioportret

Spannend

Vaak maak ik mee dat niet iedereen in het bedrijf op de foto wil. Mensen vinden het spannend om met eigen uiterlijk geconfronteerd te worden en weten zich vaak geen houding te geven als ze voor de lens gaan staan. Toch hoor ik ze achteraf regelmatig tegen elkaar zeggen: “Het viel eigenlijk best wel mee”. Ik vind het ook mijn taak als portretfotograaf mensen op hun gemak te stellen en hun te begeleiden voor het beste zakelijk portret. Daarom neem ik soms een afkijktablet mee zodat mensen gelijk zichzelf kunnen zien als ik een foto aan het maken ben. Dan ontstaat er een samenwerking tussen de fotograaf en het model wat eindelijk tot het beste resultaat leidt.

Kortom, het investeren in een goed zakelijk portret loont. Wilt u professioneel imago en sterke merkidentiteit opbouwen en behouden, dan ik het een goed idee om mij te bellen!

 

Wilt u ook een fotosessie voor uzelf of voor uw medewerkers boeken? Als u meer dan 10 portretten per sessie wilt laten maken dan kunt u profiteren van aantrekkelijke pakketten.

Uw medewerkers verdienen om in de spotlights te staan.