BlogRotterdam staat voor Oekraine

Rotterdam staat voor Oekraine

Vandaag 12 maart 2022 is veel Europese steden gingen mensen de straat op om de steun aan Oekraine te betuigen. Oekraïners, Russen, Wit-Russen, Nederlanders en mensen van andere nationaliteiten en achtergronden stonden schouder aan schouder in Rotterdam om te laten zien dat ze tegen de oorlog waren.

Het idee kwam van Dario Nardella, de burgemeester van Florence. Hij is tevens de president van Europees stedennetwerk Eurocities, 38 landen en 200 steden zijn aangesloten bij dit netwerk.  Het doel van deze actie is om de gemeentelijke diplomatie in te zetten om grenzen te beslechten tussen verschillende communities in de stad.

Rotterdam deed op 12 maart ook mee. De sfeer was buitengewoon gemoedelijk. Mense van alle leeftijden kwamen erop af, van kinderen tot senioren. Naast de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb  stonden er de Ambassadeur van Oekraine Maksym Kononenko, oud profvoetballer Adriy Shevchenko en actrice Victoria Koblenko op het podium. De avond was afgesloten door het volkslid van Oekraine en de 2 minuten stilte.

#citiesWithUkraine #GemeentenVoorOekraine

Alle foto’s zijn kostenloos te gebruiken voor uw teksten. Stuur mij een email naar ek)at)elenakamphuis.com.

 

Bekijk hier posters en collages over de oorlog in Oekraine