BlogVery Peri, een kleur met betekenis

Very Peri, een kleur met betekenis

Ieder jaar presenteert Pantone een nieuwe kleur. Vorig jaar koos de trendzetter op het gebied van kleur  er zelfs twee, grijs en geel! Dit jaar doen we weer normaal en komt Pantone met één kleur: Very Peri is de naam van de winnaar. Deze kleur, die in het spectrum van paars, lila en violet zit, gaan we vaak zien. Zo gaat dat met trends. Het komt terug in kleding en accessoire-winkels en zelfs in het interieur. De trendkleur komt in gezelschap van een paar andere kleuren die volgens de kleurentheorie bij elkaar worden gezocht. In het filmpje is het kleurenpallet Amusements te zien, een vrolijk combi van expressieve roze tinten.

Pantone verkoopt de kleur niet als een simpel kleurtje. Zeker niet: Very Peri is gebaseerd op een complexe boodschap met een diepe betekenis! Volgens het kleureninstituut staat Very Peri symbool voor de tijdgeest en de transitie die de wereld doormaakt. Het symboliseert de transformatie van geslotenheid naar optimisme en de bereidheid om zich aan te passen aan de nieuwe realiteit. Hiermee past Veri Peri perfect in het plaatje van een aantal grote trends van dit moment: digitalisering en futurisme. En dat allemaal in één kleur!

De trend is overigens al een tijd in beeld en is voorlopig niet weg te denken. Grote merken, waaronder Louis Vuitton, omarmen hem en komen dit jaar met een eigenzinnige collectie van kleding en accessoires. Ook andere futuristische creaties van bekende en minder bekende modeontwerpers flaneren over de catwalk, al dan niet virtueel. De echte wereld en de digitale wereld groeien steeds sneller naar elkaar toe. Intense kleuren gecombineerd met metalen reflecties, creëren een dubbelzinnige atmosfeer met bijna tastbaar gevoel van creativiteit.