Video

Video

In de wereld van vandaag is videocontent een krachtige tool om met uw doelgroep te communiceren.  De voordelen zijn moeilijk te overschatten. Video scoort het hoogst in vergelijking met andere vormen van content als het gaat om het engagement van uw publiek. Hij trekt aandacht, houdt die langer vast en biedt veel meer informatie dan een simpele tekst of foto.

Marketing

Vanuit het perspectief van de marketing biedt videocontent veel voordelen. Ten eerste zijn video’s heel goed voor conversies. Mits goed in elkaar gezet, kan een videocontent van een kijker een klant maken en dat resulteert uiteindelijk in meer omzet. Ook is de kans groot dat u veel meer bezoekers naar uw website lokt. Google’s algoritmes promoten pagina’s met video’s veel sterker dan die zonder deze vorm van content.

Ten tweede is videocontent zeer veelzijdig. Hij leent zich perfect voor het maken van instructievideo’s, productdemo’s, klanten testimonials, evenementenregistraties en nog veel meer. Het mooiste van dit type content is dat het relatief makkelijk aangepast kan worden aan uw doelgroep, het medium en het publiek. 

Een mooi voorbeeld van multi-inzetbaarheid van video zijn de Bumper Ads. Dit zijn zeer korte fragmenten van een paar seconden die worden weergegeven op videoplatforms voordat het door u gekozen filmpje gaat starten. Je ziet dit soort advertenties vaak op nu.nl of YouTube. Gebruikers zonder Premium account kunnen op YouTube de advertenties pas na een aantal seconden overslaan, dus de advertenties worden hoe dan ook afgespeeld. Omdat het om maar enkele seconden gaat, meestal van 6 tot 10 seconden, kunnen deze Bumper Ads gemaakt worden van een content die u al heeft.
Met de tijd zijn videoproducties ook nog eens veel goedkoper geworden. Moest u vroeger een ENG (electronic news gathering) team met een cameraman en een geluidsman inhuren, tegenwoordig kan de videomaker dankzij de technologische ontwikkeling zelf het geluid opnemen. Ook het monteren van video’s is veel eenvoudiger geworden.

Toepassingen van video

Het is moeilijk om een contentvorm te bedenken die meer toepassingen heeft dan video. Een paar toepassingen op een rij:

Brand Awareness . U kunt video inzetten om de missie, visie en waarden van uw bedrijf te communiceren met uw doelgroep. Ook helpt het uw producten en diensten uit te leggen aan de toekomstige klanten.

– Employer branding. In tijden van personeelstekort probeert ieder bedrijf zich te onderscheiden. Laat in een aansprekend filmpje de toekomstige collega’s zien waarom ze juist bij u moeten komen werken. Ook is het vrij gebruikelijk om vacatures in de vorm van een video uit te zetten. Een wervende video kan meer sollicitanten aantrekken dan een reguliere advertentie op een job-board.

– Trainingen en opleidingen. Een video zegt meer dan duizend handleidingen. Om efficiënt te communiceren met uw medewerkers of om ze iets nieuws te leren kunt u veel beter video gebruiken dan een geprinte brochure of een boek.

– Promotie of registratie van een evenement. Wilt u laten zien wat de bezoeker kan verwachten van uw event? Laat de aftermovie zien van de vorige editie of neem een nieuwe promo op. Video is perfect om de sfeer van een event te laten proeven.

-Social media content. Trek aandacht van uw volgers met een leuke LinkedIn post, een Instagram reel of een Twitter bericht. U krijgt meer engagement en vast ook nieuwe volgers. En doordat andere social mediagebruikers langer naar uw post kijken, wordt die ook breder verspreid over het netwerk.

 

– Testimonials van klanten. Heeft u veel tevreden klanten? Laat ze zien en horen. Dat helpt om het vertrouwen te winnen en uw geloofwaardigheid te vergroten.

Deze lijst kan nog veel langer worden. Een ding is
duidelijk, deze contentvorm mag absoluut niet ontbreken in uw communicatiemix. Weet u nog
niet hoe u video kunt integreren in uw bestaande marketingstrategie? Bel mij voor
een gesprek waarin we ideeën en opties kunnen uitwisselen!

Enkele voorbeelden van video content

Aftermovies

Video afspelen

Wrap-up video's

Productvideo's