BlogVoornemens
Sparen als goede voornemenrs

Voornemens

Weet u nu al niet meer welke beloftes u oudejaarsavond hebt gedaan tijdens het aftellen? Geen probleem, de lijst met goede voornemens voor het nieuwe jaar komt elk jaar namelijk op hetzelfde neer. De meesten van ons willen fit worden, afvallen, minder drinken, stoppen met roken, minder uitgeven aan dingen die we niet nodig hebben en meer sparen.

Dit laatste kan een grote uitdaging zijn in onze moderne wereld vol verleidingen en brengt ons in conflict met onszelf.

Het doel op de lange termijn, waarop we ons met onze goede voornemens richten, lonkt. Maar het genieten in het hier en nu dat voor het grijpen ligt wint keer op keer! In het heetst van deze strijd kunnen we zelfs ons kleine spaarvarkentje en flinke klap met een hamer geven om te krijgen wat we willen! We zijn tenslotte ook maar mensen.

Ik ben mee daarom een grote fan van Wabi Sabi. Dit is een filosofie uit Japan waarin de acceptatie van vergankelijkheid en imperfectie centraal staat. Wabi staat ook voor eenvoud en de acceptatie dat niets blijft zoals het is.

Ik wens u dit jaar veel wijsheid, schoonheid en persoonlijke kracht!

Wilt u een artikel lezen over het Circulaire Warenhuis om te zien hoe de moderne kunstenaars van afval kunstobjecten maken? Klik dan hier.