Portfolio eventfotografie

Eventfotografie: leg de flitsende momenten vast

Geen feestje is compleet zonder eventfotografie die alles vastlegt - van lachende gezichten tot memorabele momenten. Een eventfotograaf voegt niet alleen een dosis humor en vakmanschap toe aan het evenement, maar zorgt er ook voor dat je je kan concentreren op de zakelijke kant van je event. 

Een goede fotograaf heeft een artistieke blik die hem in staat stelt om van gewone kiekjes beelden te maken die je bij blijven. Ook uw communicatie en marketingafdeling zult u een groot plezier doen met het aantrekken van een professional voor je eventfotografie.

Event marketing


De toepassingen van eventfotografie zijn talloos. Mooie sprekende beelden kan je op meerderen stadia van life-cycle van je event gebruiken. In de aanloop naar je evenement zal je promotie moeten doen en vaak ook de werving en daarbij zijn goede visuals onmisbaar. In de meeste gevallen worden foto’s van voorafgaande edities gebruikt.

Aansprekende verslaggeving is zeker handig ook tijdens het event. Je communicatieafdeling wil de hele wereld mee laten genieten van de happening en vraagt daarom al in de eerste twee uur om een paar foto’s. Deze foto’s worden vaak op LinkedIN of Twitter gedeeld. Omdat ik altijd de computer meeneem naar een klus, is het bewerken van foto’s on-the-fly is geen probleem.

Relaties

Mooie opvallende foto’s, gemaakt door je professionele eventfotograaf, stuur je ook graag naar uw relaties. Of het nu gaat om sprekers op je event, sponsoren of belangrijke relaties, het delen van foto’s is een mooie manier om ze extra aandacht te geven. Ook zij willen kwalitatief goede foto’s gebruiken voor social media en misschien hun beeldbank.

Eigen personeel


Expressieve eventfotografie zijn niet alleen bruikbaar voor je marketing maar ook heel leuk voor je eigen mensen. Trakteer je personeel op leuke herinnering van dat ene bedrijfsfeest, teambilding uitje of een workshop! Mensen kijken graag de foto’s te terug en slaan ze ook op. Op mijn website kan ik zien hoe vaak de foto’s gedownload worden en ik zie dat het aantal downloads behoorlijk hoog is.

Beeldbank

Foto’s die gemaakt zijn door een goede evenementenfotograaf zijn bij uitstek geschikt voor je eigen beeldbank. En met een goed gevulde beeldbank is uw social-media-kalender zo voltooid. Omdat de personen op de foto’s er ontspannen en informeel op staan zijn deze beelden ook makkelijk te gebruiken ook voor post’s die niets met het event te maken hebben.

Wat ik persoonlijk erg leuk aan evenementen vind is de veelzijdigheid. Er is geen evenement hetzelfde. Het verschil zit niet allen in de omvang en het aantal bezoekers maar vooral in de insteek van de reportage. Zo veel mensen zo veel wensen. Zo veel klanten, zo veel briefings.
In mijn blogs vertel ik meer over wat de essentiële stappen zijn in de voorbereiding voor zowel de klant als de fotograaf.

Dus, waar wacht u nog op? Laten we samenwerken om je zakelijke event om te toveren tot tastbare herinneringen die nog lang zullen flitsen!

Wil je een eventvideo laten maken? Bekijk hier de voorbeelden van aftermovies.

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.