Plantes andPerfums

Plantes andPerfums

De
Opdracht

Klant

Plantes and Perfums Nederland

Nederlandse distributeur van Frans merk Plantes & Perfums

Jaar

2021- 2022

Projecttype: Lifestyle productfoto's, packshots, video's 

De uitdaging:

Het bedrijf had behoefte aan lifestyle productfoto's voor de eigen website en socialemediakanalen om nieuwe geurlijnen en andere producten, zoals kamerdiffusers, te promoten. Instagram is het belangrijkste social media kanaal dat wordt ingezet om bestaande klanten op de hoogte te houden van de komst van nieuwe producten. 

Het bedrijf voert klantencampagnes uit waarvoor specifieke content moet worden gemaakt, bijvoorbeeld voor Kerst, Moederdag, enzovoort. Daarnaast is er een contract getekend met parfumerieketen Douglas om de producten via dat platform te verkopen. Het beeldmateriaal moet conform de richtlijnen van Douglas worden aangeleverd.

Lifestyle fotografie

mijn studio veranderde in een waar geurenparadijs

Lifestyle fotografie

Uitvoering

Om het merk via Douglas.nl te mogen verkopen, moesten er packshots worden gemaakt. Voor de website van Plantes and Perfumes zijn packshots met styling gemaakt om de ingrediënten van de parfums snel en duidelijk te tonen. 

Voor de kamerdiffusers heb ik explainer video's gemaakt om te demonstreren hoe roomsprays en  diffusers gebruikt moeten worden. Naast fotografie en videografie heb ik samen met de klant gezorgd voor de keuze van de locatie en styling.

Resultaten

Als resultaat was er een hogere betrokkenheid op sociale media merkbaar, met veel positieve reacties van het publiek, vooral op lifestyle productfoto's.

Lifestyle fotografie

Creatief process

Het interessante aan dit project was het ontwikkelen van een specifieke stijl en visuele taal die de klant nog niet had. Hoewel het moederbedrijf in Frankrijk is gevestigd, kreeg de Nederlandse dochteronderneming veel vrijheid om zelf de stijl van haar visuele uitingen te bepalen.

Mijn inspiratie

Dit project heeft mij geïnspireerd omdat ik een breed scala aan visuals mocht creëren, variërend van eenvoudige packshots tot explainer video's. Bovendien is het een prachtig product om mee te werken; mijn studio veranderde in een waar geurenparadijs.


Samenwerken?

Dit project illustreert mijn toewijding aan het leveren van visuele inhoud die merken verder brengt. Bent u enthousiast om samen te werken aan uw eigen boeiende visuele project?

Aarzel niet

OM Contact
op te nemen

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.