Gaia
Limitless

GaiaLimitless

My
Tasks

Klant

Gaia Limitless

Jaar

2023

Uitdaging

Gaia Limitless heeft als doel haar product, een tafelhaard, te lanceren in Nederland. Voor e-commerce platforms zoals Bol.com en later Amazon, moeten lifestylefoto's en video's worden gemaakt volgens de aanleverspecificaties van deze platforms. Daarnaast moet vuur binnen de haard dusdanig worden gefotografeerd dat de draaiende kolk goed te zien is.

Uitvoering

Allereerst zijn er packshots gemaakt van het product in diverse opstellingen: het product op zichzelf, met onderdelen en ieder onderdeel afzonderlijk. Deze afbeeldingen zullen later gebruikt worden voor de infographic. Vervolgens wordt aan de hand van de brand guidelines een infographic ontwikkeld, welke de installatie van het product helder weergeeft. Voor lifestylefoto's en de video is een locatie gekozen, zowel binnen als buiten. De keuze viel op een villa, aangezien dit een omgeving is waar het product uitstekend tot zijn recht komt. Tevens is er gekozen voor een vrouwelijk model, gezien de doelgroep voor 70 procent uit dames bestaat.

Echt hele goede kwaliteit foto's en makkelijke samenwerking. Ik kom zeker terug voor toekomstige projecten !

Stefan Hogeveen, Eigenaar Gaia Limitless

Resultaten

Het product is succesvol geplaatst op e-commerce platforms volgens alle vereisten. Er zijn veel positieve reacties ontvangen van het publiek.

Creatief Proces

Bij aanvang van dit project had de klant nog geen brandboek. Hoewel het logo al aanwezig was, moesten de combinaties van lettertypen, het kleurenpalet en de stijl van fotografie en video nog ontwikkeld worden. Gezien het om vuur gaat, heb ik voor een combinatie van warme kleuren met zwart gekozen. Een gele naar oranje kleurverloop is toegevoegd om het vuurelement te benadrukken.

Mijn Inspiratie

Technisch gezien was dit een uitdagend project, vooral omdat de draaikolk van het vuur binnen de haard duidelijk zichtbaar moest zijn. Om de beweging te bevriezen, maken fotografen gebruik van een korte sluitertijd. In dit geval zat ik op mijn limiet qua sluitertijd vanwege de snelle draaibeweging van het vuur. Echter, een korte sluitertijd betekent ook dat er heel weinig licht op de sensor valt. Hierdoor kwam de rest van het product in het duister terecht. Om dit dilemma op te lossen, heb ik gebruikgemaakt van fotomontage.

Dit project is een levendig voorbeeld van veelzijdigheid van visuele content creatie. Bijna alle diensten kwamen aan bod, variërend van fotografie tot video, van e-commerce lifestylefoto's tot packshots, van meedenken over het merkkleurpalet tot het creëren van een infographic.

Het leveren van een volledige reeks visuele content is mijn passie. Zo krijgt de klant producten in een consistente stijl, wat tevens budgettechnisch interessant is doordat diverse visuals hergebruikt kunnen worden. 

Ben jij klaar om

om Samen
te werken?

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.