Packshots
met styling

Packshots
met styling

Productfoto's voor e-commerce

Toepassing

Webwinkels en e-commerce platforms

Uitvoeringen

  • Met en zonder verplakking
  • Met en zonder styling
  • Productcomposities

Verkoopt u producten via uw webwinkel of via e-commerce platforms? Dan zijn goede productfoto’s oftewel packshots, van cruciaal belang voor uw omzet..

Een packshot is een pasfoto van uw product. Een goede foto laat elk detail, de textuur en vorm van een product zien. Ook de kleuren op de foto moeten exact overeen komen met de kleuren van het product, terwijl de achtergrond wit blijft.

Packshots met styling 2
Packshots met styling 1

BEST PACKSHOTS IN TOWN!

Packshots met styling
Packshots metaal

Diverse uitvoeringen van packshots

Packshots kunnen op verschillende manieren worden aangeleverd. Zo kunt u kiezen voor een foto met of zonder schaduw. In de meeste gevallen verkopen producten beter als er op de foto een subtiele schaduw onder het product ligt, hoewel sommige platforms zoals Amazon of Bol.com juist om schaduwloze product foto’s op puur witte achtergrond vragen. Daarom adviseer ik altijd de specificaties van een platform te controleren voordat u een fotoshoot boekt. Bekijk hier de richtlijnen voor product foto’s van Ebay.

Een luxe uitstraling verkoopt in veel gevallen goed. Dit bereikt een fotograaf door met reflecties te werken. Het gaat dan vaak om dranken, cocktails, sieraden, schoonheidsproducten, kortom producten die van glas gemaakt zijn of in een glas zitten. Als het maar schittert!

Soms is het belangrijk dat de maten, afmetingen, kaders en merklogo’s op de foto staan en uiteraard is ook dat mogelijk, evenals Copyright-watermerken, die vaak gebruikt worden om de copyright-rechten te beschermen.


Packshots met fotomontage

Product composities

Wil je reclame maken voor meerdere producten in één shoot? Of wil je de inhoud van een cadeauset showen? Of heb je een webwinkel en wil je producten van verschillende merken laten zien? Je zegt het maar! 

We beginnen met het bedenken van een concept: is de afbeelding bedoeld voor een banner op uw website; of  voor een post op social media; of wilt je een award winnen met je product; of een digitale etalage…

Afhankelijk van het doel wordt een compositie gemaakt met daarbij horende props, oftewel rekwisieten. Ook is het mogelijk om eerst een schets of een voorbeeldfoto te ontvangen.

Bekijk hier ook meer product coomposities als lifestyle en studiofotografie.

Wil je mijn blogpost lezen over het fotograferen van het Haagse kerstpakket? Klik dan hier.

Mijn werkwijze

In de afgelopen jaren heb ik uiteenlopende producten voor klanten mogen fotograferen: van sieraden en bloemen tot elektrische apparaten en industriële lampen. Dankzij mijn specialistische opleiding  aan Photigy  – een school voor product fotografen, gecombineerd met lange werkervaring kan ik vrijwel alle materialen, texturen en vormen fotograferen.

Ook gebruik ik een X-rite color checker die aan de hand van het profiel de juiste kleuren weergeeft. Ook kalibreer ik regelmatig mijn monitoren om u verzekeren van een technisch kloppende weergave. Het is ook mogelijk om productfoto’s op een transparante achtergrond aan te leveren om ze vervolgens op een achtergrond naar keuze te plaatsen.

Bekijk onderaan mijn portfolio van packshots en lees onderaan hoe ik u kan helpen om je producten beter te presenteren dan je concurrenten!

Wil je meer sfeer in je foto's?

Bekijk Lifestyle
fotografie

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.