Talking Visuals

VISUELE COMMUNICATIE TRAINING

Visuele content is onmisbaar in marketing en communicatie. Het trekt onmiddellijk de aandacht, versnelt de informatieverwerking en roept sterke emoties op. Beelden vertellen verhalen zonder woorden en maken je merk herkenbaar. Ze maken complexe concepten begrijpelijk en vergroten betrokkenheid van het publiek, vooral op sociale media. Sterke visuals kunnen ook internationaal publiek bereiken zonder taalbarrières.

We leren allemaal schrijven en lezen op school, maar niemand leert ons om visuals te maken, terwijl onze hersenen een visueel beeld 66.000 keer sneller begrijpen dan tekst. Ook communicatieprofessionals zijn gewend om zich vooral te richten op verbale uitingen. Tijdens deze eendaagse cursus zet je de eerste stappen in visuele geletterdheid en leer je beeld herkennen, begrijpen, interpreteren, onthouden en zelf maken.

waarom je erbij moet zijn

Stel je voor dat je de geheimen van visuele communicatie kunt ontrafelen, en dat ook nog eens op een dag vol inspiratie. Tijdens deze training ontdek je hoe je de kunst van visuele content meester wordt. Hier zijn de hoogtepunten van wat je van deze dag kan verwachten.

  • Na deze training bekijk je visuele content met een geheel nieuwe blik. Je kiest bewust voor het juiste onderwerp, vormgeving en techniek voor jouw foto’s, video’s, folders of infographics.

  • Je begrijpt veel beter waarom sommige advertenties impact hebben en andere niet, en je leert mensen te overtuigen met jouw visuele uitingen.

  • Je bespaart kostbare tijd door geen zinloze content meer te maken en je te concentreren op visuals die echt werken voor jouw doelgroep.

  • Je geniet van het maken van je eigen content en brengt je creativiteit naar een hoger niveau

  • Je kunt originele concepten bedenken en ze zelf uitvoeren.

  • Je gereedschapskist met beschikbare technieken wordt groter, waardoor je zelf complexere campagnes kunt opzetten.

  • Je krijgt toegang tot waardevolle informatiebronnen van visuele communicatie en handige hulpmiddelen die professionals gebruiken. Alle hulpmiddelen zijn gratis, je hoeft geen abonnementen of licenties aan te schaffen.

  •  Je bespaart geld, omdat je nu zelf de alledaagse content kunt creëren zonder dat een fotograaf, videograaf of ontwerper in hoeft te huren.

  • En als klap op de vuurpijl ga je naar huis met je eigen studioportret dat je op je website en social media kanalen kunt gebruiken.

wat ga je leren

1. De Theorie Achter Visuals

We beginnen met een bondige uitleg van theorieën om je te leren hoe je visuals kunt creëren die je klanten overtuigen. We duiken in de basisprincipes van Gestalt, Semiotiek en Visuele retorica. En laten we de compositietechnieken en de kleurenleer niet vergeten.

2. Verken Je Visuele Stem

Visuele content is meer dan alleen foto's en video's. Ontdek je eigen visuele stem, leer welke kleuren het beste jouw verhaal vertellen volgens de kleurenleer, en dompel jezelf onder in de kunst van belichting om de juiste sfeer te creëren. Je zult zelfs een nieuwe kijk krijgen op je eigen kledingstijl!

3. Blijvende Groei

Visuele communicatie is een doorlopend proces. Je zult leren hoe je je beeldtaal kunt blijven verbeteren naarmate je groeit als ondernemer en je merk met je meegroeit. Deze training geeft je de tools om zelf aan de knoppen te draaien wanneer dat nodig is.

4. Content die Klanten Aantrekt

Leer hoe je content voor je sociale media maakt die niet alleen volgers trekt, maar ook klanten. Ik help je om content-ideeën te genereren en reik handige tools aan.

wat ga je doen

In één dag leer je wat ik zelf heb geleerd tijdens mijn HBO-studie Visuele Communicatie, mijn technische studie als productfotograaf en tientallen cursussen op het gebied van content creatie, moderne kunst, online marketing en ideation. Dit programma combineert deze kennis met mijn jarenlange ervaring als fotograaf en videograaf. Dankzij mijn ervaring als spreker en trainer kan ik zelfs complexe materie toegankelijk uitleggen.

Deze training is zeer interactief. Je gaat zelf aan de slag met je eigen mobiel en als je wil, kun je proberen een spiegelreflexcamera, studioverlichting en een telefoon gimbal te bedienen. Er is voldoende apparatuur op de set aanwezig om mee te experimenteren. Je mag je eigen camera meenemen, maar een telefoon is ook voldoende.

1. Foto's Maken en Bewerken

Ik leer je niet alleen hoe je foto's maakt, maar ook hoe je ze bewerkt. En ja, ik laat je zelfs zien hoe je selfies kunt maken zonder die foute Instagram filters.

2. Video's Maken en Monteren

Stap voor stap leer ik je hoe je video's kunt maken en bewerken als een pro.

3. Mooie ontwerpen maken

Gebruik online tools om prachtige ontwerpen te maken voor je posts, banners, folders, flyers en andere marketingmaterialen. Je leert hoe je consistent je branding richtlijnen kunt handhaven met voldoende variatie, afgestemd op je doelgroep.

4. AI Tools Inzetten

Ontdek welke AI-tools het beste voor jou werken en hoe je ze kunt gebruiken.

Terugkomst moment

Online opvolgingsgesprek

Onderdeel van van deze training is een online call van 30 minuten 2 weken na de afloop de training. We bellen we elkaar zodat je vragen kan stellen over de theorie en praktijk, je werk laten zien of advies vragen. 

Praktische informatie

Locatie

Evenementenlocatie De Baron

Katwijkseweg 7, 2242 PA Wassenaar

(gratis parkeren)

Datum en tijd

Vrijdag 24 november

Van 10:00 tot 16.00

Kosten

550 euro excl. BTW. Na de inschrijving ontvang je een factuur. Deelname is definitief nadat de betaling is ontvangen en verwerkt.

Maximum aantal deelnemers is 6 personen. Vol is vol.

Early bird

Boek de training voor 10 november en betaal slechts 490 euro excl. BTW. 

FREE lunch

Koffie en thee worden gedurende de hele dag geserveerd. Om 12.30 uur word je getrakteerd op een luxe lunch. Deze lunch bestaat uit verschillende kleine broodjes, gepresenteerd op etagères. Heb je dieetwensen? Geef ze dan tijdig door.

Wat neem je mee

Je laptop (of tablet), je smartphone die verbonden kan worden met je laptop. Er is een gratis WiFi aanwezig.

Als je een fotocamera hebt, neem die dan ook mee. Zorg ervoor dat de SD-kaart erin zit en de batterij is opgeladen. Alle software die we gaan gebruiken is gratis of je hebt meer dan genoeg aan een gratis versie daarvan.

Als je wilt sparren om te beoordelen of deze training geschikt is voor jou, kunnen we een video- of telefoongesprek van 15 minuten plannen. Dit gesprek is volledig vrijblijvend.

Ik wil eerst een 
verkennend gesprek

Een video- of telefoongesprek van 15 minuten

Contact Informatie

+93

Ik ben vooral geïnteresseerd in:


Wil je je inschrijven?
Klik hier!

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.