Lifestyle fotografie

Een foto is meer dan een plaatje

Lifestyle fotografie is veel meer dan een spontaan kiekje. Het gaat om creëren van beelden die een verhaal onthullen. Een relatie. Een gevoel. Met gestileerde shots kunt u het verhaal van uw merk en producten beter vertellen dan wanneer een product tegen een witte achtergrond staat. 

Werk samen met een fotograaf die uw product en bedrijf begrijpt en een content voor u en uw producten kan creëren. Voor de meeste ondernemers is een foto van zijn of haar product hetzelfde als een foto van hun eigen kind. Daarom investeer ik altijd veel aandacht in het voortraject van lifestyle fotografie, om die emotie te begrijpen en te vertalen naar de doelgroep. Het verhaal kunnen vertellen is een kunst maar het verhaal zelf moet wel kloppen.

Trends

Fotografie in ontwikkeling

Als productfotograaf ben ik natuurlijk thuis in studioverlichting en de juiste fototechnieken die nodig zijn om uw producten te laten schitteren.

 Productfotografie verandert snel; wat kort geleden hip was lijkt nu al weer uit het jaar nul te stammen.

Ik houd daarom de laatste trends op het gebied van belichting, styling en beeldbewerking nauwlettend in de gaten.  Ik zorg voor dat mijn foto’s altijd van het zelfde niveau zijn als die van de marktleiders in uw branche.

Met of zonder model?

Schoenen, kleding en textiel kunnen als ‘object’ gefotografeerd worden of tot leven gebracht worden door een model. Voor beide keuzen zijn goede argumenten aan te dragen.

Wanneer u liever met een model werkt kan ik daarvoor zorgdragen, evenals voor stylisten en visagisten. Maar misschien geeft u de voorkeur aan uw eigen team als het om de aankleding en opmaak gaat. Ook dat is bij mij uiteraard mogelijk.

Beeldbewerking

Wilt u echt opvallen? Ik creëer een nieuwe realiteit door professionele fotografie te combineren met beeldbewerkingstechnieken van bijvoorbeeld, Adobe Photoshop om uw merk te laten schitteren. Tegenwoordig worden alle reclamefoto’s digitaal bewerkt. Het begint bij vrij simpele bewerkingen, zoals het aanpassen van contrast of belichting of het bijsnijden van de foto. Zelfs smartphone gebruikers maken hiermee hun foto’s sprekender en flitsender. Een deel van de foto scherper of juist waziger maken, het onderwerp draaien, uitrekken, kantelen… het kan allemaal. Je kunt het onderwerp zelfs in een totaal andere vorm gieten, wat heel leuk is om te doen. Klik hier voor een paar voorbeelden.

Wilt u ook mooie foto’s voor uw website? Stuur mij een bericht of of bel: 06 29 000 314.