16 september 2023
Blog, PRO tip

De Kunst van het Jureren van Fotografiewedstrijden

Onlangs ben ik begonnen aan een educatief avontuur, een 5 maanden durende cursus waarin ik diep in de kunst van het jureren van fotografiewedstrijden ben gedoken, gefaciliteerd door de gerenommeerde Nederlandse Fotobond.

Deze cursus wordt gehouden in Den Haag, in kleine, intieme groepen, en legt sterk de nadruk op de nuances van beeldbeoordeling. Door praktische oefeningen en opdrachten duiken deelnemers diep in de wereld van beschrijving, analyse, interpretatie en evaluatie van fotografische werken.

Van de fijnere aspecten van compositie, techniek en belichting tot de bredere aspecten van storytelling en symboliek, de cursus analyseert de elementen die een uitzonderlijke foto onderscheiden van de gewone.

Wat deze cursus onderscheidt, is het vermogen om deuren te openen naar nieuwe academische bronnen en auteurs te introduceren die eerder onbekend waren. Even belangrijk is dat het een meer objectieve beoordeling van het werk van anderen aanmoedigt, waarbij persoonlijke voorkeuren en vooroordelen worden uitgedaagd.

Kennis delen

Na deze cursus zal ik een dieper inzicht hebben in het jureren van fotografiewedstrijden en zal ik mijn kennis en ervaring delen om anderen te helpen in deze boeiende wereld. Blijf op de hoogte voor meer avonturen in de fascinerende wereld van fotografische beoordeling. 

Bovendien zal ik mijn ervaringen en tips delen over hoe deze nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen, zowel voor degenen die deelnemen aan wedstrijden als voor degenen die hun fotografische werk willen verbeteren. Samen kunnen we streven naar nog betere foto's en een dieper begrip van de kunst van fotografie.

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.