05 december 2023
AI, Digital art, PRO tip

Visuele contentmaker wordt illustrator

Wat kan je nog meer doen met AI als visuele contentmaker? Vroeg ik mij af en toen dacht ik, zou het niet leuk zijn om patronen met AI te maken? Zo gezegd, zo gedaan. Door het 'blenden' van meerdere afbeeldingen in Midjourney, heb ik een set figuren gemaakt. Vervolgens heb ik ze zorgvuldig uitgesneden in Photoshop en er een patroon van gemaakt.

Patronen zijn heel handig omdat ze ten eerste elk formaat kunnen krijgen, ze zijn als het ware 'eindeloos'. Ten tweede kennen ze talloze toepassingen. Patronen worden gebruikt voor het bedrukken van stoffen, behang, keramiek, enzovoort. Zoals je ziet, kun je servetten bedrukken, tassen maken, agenda's, laptop- of tabletsleeves, telefoonhoesjes, en nog veel meer. Voor deze video heb ik mock-ups van Canva en Envato Elements gebruikt.

Midjourney is in principe in staat om zelf patronen te maken, maar het is mij niet gelukt om de AI-generator zover te krijgen dat hij ook naadloze patronen produceert. Zelfs met de prompts als 'Produce a seamless tileable image' of 'Seamlessness: Ensure elements on the edges of the image interact harmoniously when repeated', lijkt het erop dat de AI-generator moeite heeft met het genereren van zo'n patroon (zie de voorbeelden onderaan).

Nu je weet hoe ik branded merch heb gemaakt, kan jij het ook proberen. Ook zonder illustrator skills kan jij als visuele contentmaker je horizon verbreden en leuke dingen maken voor je merk. Het kost alleen een beetje tijd en geduld.

Heb je iets gemaakt? Laat het mij zien!

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.