02 november 2022
Reportage, Fotografie

Fotowandeling op z’n Haags

Onze Hofstad is een paradijs voor een fotowandeling. Naast een aantal iconische plekken zoals het Vredespaleis, paleis Noordeinde, de Passage en uiteraard het Binnenhof heeft deze prachtige stad ook een aantal plekjes waar je als fotograaf alleen komt als je getipt bent.

Als fotograaf en visuele contentmaker kan ik niet genoeg krijgen van de schoonheid die de stad te bieden heeft. Een paar weken geleden ging ik samen met Remco Dorr op pad om de stad beter te leren kennen. Remco is een geboren en getogen Hagenaar en kent de stad dan ook op zijn duimpje. Hoe leuk is het om een gratis kunstmuseum te bewonderen in de tramtunnel, ontwikkeld door Rem Koolhaas zelf! Of in de kelder van Hotel Indigo een echte kluis te ontdekken waar Nederland vroeger haar gouden staven bewaarde.

Eigen stijl

Ieder gebouw in de Haagse binnenstad heeft een eigen stijl, een eigen functie en een eigen verhaal. Den Haag is een van de weinige plekken in de wereld is waar men in een oogopslag een aantal eeuwen overziet: van de Gotische stijl van de Ridderzaal tot statige panden in de classicistische barok, van art nouveau tot de strakke Dudok-stijl, van naoorlogse architectuur met een industriële aanpak tot moderne wolkenkrabbers. Voor elk wat wils en zeker een genot voor architectuurfotografen en straatfotografen.

Omdat het Binnenhof tijdelijk dicht is voor renovatie en er minder toeristen naar de binnenstad komen, zijn horecaondernemers met een ludieke actie begonnen: het Torentaartje. Het Torentaartje is een kruising tussen de Bosche Bol en het Haagse hopje- het  bekende koffielikeur snoepje. Het taartje is niet alleen mooi om te fotograferen, maar is ook onwijs lekker. Een heerlijk kersje op de taart om de fotowandeling mee af te sluiten!

Vind je het leuk om verhalen of fotowandelingen te zien? Klik hier en bekijk mijn verzameling van afgelopen jaren.

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.