31 oktober 2023

Gratis Webinar: Hoe en waarom moet je zakelijke selfies maken (ook voor 40-plussers)

10 november, van 13.00 tot 13.30

Ik vind selfies maken stom.  En daarom maak ik ze vrijwel niet. Of beter gezegd, ik maak te weinig selfies. Ik vond mensen die veel selfies maakten altijd een stel narcisten en begreep nooit wat hen dreef. Dat was totdat ik het boek 'Send me an image' las, en dat zette me aan het denken.

In dat boek stond een nogal voor de hand liggende waarheid die ik zelf nooit had bedacht. Selfies worden eigenlijk uitsluitend gemaakt om ze met anderen te delen. Het is eigenlijk een manier om in contact te komen met andere mensen. Dus begon ik erover na te denken en ontdekte dat vooral mijn extraverte vriendinnen graag selfies maakten. Dames die inderdaad echt graag in contact komen met anderen.

De meeste mensen zijn echter geen fan van het selfies maken. Ik maak vaak portretten en als ik snel wil weten welke kant de geportretteerde als hun goede kant beschouwt, vraag ik of hij of zij selfies maakt. In 7 van de 10 gevallen is het antwoord nee. Maar dit geldt vooral voor mensen met kantoorbanen. De situatie verandert echter als je een zelfstandige dienstverlener bent die zelf acquisitie doet. Dan is het leggen van contact met nieuwe mensen in jouw digitale netwerk essentieel. Selfies worden dan een cruciaal onderdeel van je personal branding.

En ik hoor je al denken: "Waarom selfies maken als ik gewoon een professionele fotograaf kan uitnodigen om mooie portretten voor mij te maken?" Ja, dat kan (en denk vooral aan mij 😊 ). Maar er zijn twee dingen die je moet weten. Ten eerste, zijn selfies veel persoonlijker. Je camera staat op armlengte, waardoor het lijkt alsof je heel dicht bij elkaar staat. Dus het voelt  veel intiemer en vertrouwelijker. Ten tweede, groeit de vraag naar authentieke beelden al jaren. Overbewerkte foto's zie je zelfs nauwelijks meer in Vogue. Mensen identificeren zich veel beter met echte mensen. En laten we eerlijk zijn, een goede portretfotograaf kost ook geld

Maar nu de belangrijke vraag: hoe maak je leuke professionele selfies die een verhaal vertellen en niet alleen maar schreeuwen "Kijk mij hier, kijk mij daar!"? In een halfuurtje tijd zal ik je online bijpraten over hoe je dat doet. Tijdens dit gratis webinar deel ik handige tips over belichting, vooral interessant als je de 40 bent gepasseerd en geen zin hebt in vage filters die de onvermijdelijke effecten van de zwaartekracht verbergen. Ook de lichaamshouding en de achtergrond van je foto zijn van groot belang, maar het allerbelangrijkste is welke boodschap je wilt overbrengen.

Dus, markeer 10 november om 13.00 uur in je agenda voor dit vermakelijke webinar. Je ontvangt op de dag zelf een link om deel te nemen. Ik zie je daar!

 

Over de foto: deze selfie van een selfie is gemaakt voor 60% door mij en voor 40% door MidJorney (AI image generator). Wil je ontdekken wat de AI voor jou kan betekenen? Nog een reden om je aan te melden.

Wil je nog meer handige PRO tips, bijvoorbeeld over de dresscode voor je zakelijke fotoshoot? Lees ze dan hier.

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.