16 mei 2023
AI, Digital art

Midjourney, wat moet je ermee?

Het kan haast niet zo zijn dat u de afbeeldingen van Midjourney, een visuele sibling van beroemde Chat GPT, nog niet gezien hebt. De socials staan bomvol met verwarrende en verbazingwekkende foto’s. U ziet Obama en Merkel die in de metro dansen, een paus in een witte donsjas, Putin die de hand van Xi kust, Trump die door politie in de cel wordt gegooid en nog veel meer. De afbeeldingen zijn niet van echt te onderscheiden. En als u moeite hebt met fotomanipulaties en denkt dat Photoshop afbreuk op de waarheid doet, maak dan uw borst maar nat. Midjourney, een AI netwerk dat afbeeldingen genereerd op basis van commando’s (promts), zet uw wereld op zijn kop. Like it or not, maar er is geen weg terug, de kunstmatige intelligentie zal voor altijd blijven.

Toepassingen Midjourney

Leuk, die realistische plaatjes, maar wat is het nut daarvan, zult u zich afvragen. Niemand kan het zeggen. Het is een nieuwe technologie die nog zijn toepassingen moet vinden. Voor mij als visuele communicatie expert is het leuk en uitdagend om met deze technologie te experimenteren.

Zo gaf ik aan Midjourney de opdracht om menselijke emoties uit te beelden. Het is spannend om te zien hoe de computer miljoenen beelden afstruint en aan de hand daarvan een emotie visualiseert. Sommige zijn heel herkenbaar, andere laten veel ruimte voor verbeelding over. En naar juist die laatste groep icoontjes ben ik op zoek. Hoe vaak hebben wij, mensen gevoelens die niet in een woord te vatten zijn? Onze genen, hormonen, vorige ervaringen en interacties met andere mensen zorgen immers voor een cocktail van emoties die we zelf niet altijd goed kunnen begrijpen.

Gratis

Vindt u deze nieuwe icoontjes goed passen bij uw gemoedstoestand of bent u klaar met de standaard emoji’s op uw telefoon? Gebruik dan de emoji’s die Midjourney en ik samen hebben gemaakt. Ik heb ze uitgesneden en op een transparante achtergrond geplakt, dus ze kunnen in berichten, banner, folders, flyers, websites en infographics gebruikt worden.

Deze iconen set zijn gratis aan, dat lijkt me wel zo eerlijk :)

Wilt u de iconenset downloaden? Stuur mij dan een bericht.

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.