02 november 2023
Digital art, PRO tip

QR-codes met een creatieve twist: Scan, Connect, Herhaal!

Ik loop regelmatig zakelijke bijeenkomsten af, en steeds vaker merk ik dat mensen in plaats van hun visitekaartje hun telefoon in mijn gezicht duwen. QR-codes zijn de nieuwe manier om contact te houden, zelfs na een kortstondige ontmoeting. Het is heel milieuvriendelijk, tenzij we het energieverbruik van het opladen van telefoons meerekenen :).

Als je nog niet klaar bent om afscheid te nemen van je oude visitekaartjes, kun je mijn voorbeeld volgen en een QR-code toevoegen aan je visitekaartje. Maar misschien is dat niet echt cool en modern.

Wat wel cool en modern is, is de nieuwe Canva-app die van je QR-code een kunstwerk maakt. Het werkt heel eenvoudig: je zoekt QArt op, kopieert de URL waarnaar je mensen wilt leiden en typt de prompt in. De prompt is dus wat je Canva wilt laten genereren. In mijn geval is dat een fotocamera. Met een simpele klik kun je je moderne QR-code creëren.

Een kleine disclaimer: mijn Samsung-telefoon kon de QR-code niet lezen met de standaardcamera-app. Ik moest een speciale app installeren om QR-codes te kunnen lezen.

Kun jij mijn visitekaartje 2.0  wel met je telefoon lezen? Probeer het eens en raad wat er achter deze code schuilt. :)

Lunkt het niet? Ga naar elenakamphuis.com en stuur mij een berchtje.

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.