16 november 2022
Collage, Editorial

Visualiseren is communiceren

Het visualiseren van abstracte thema’s lijkt het leukste wat er is. Als de opdrachtgever je ook nog eens carte blanche geeft dan kan het creatieve feest echt beginnen.


In de werkelijkheid zit het vaak iets gecompliceerder in elkaar. Kort geleden kreeg ik een opdracht om de Cyber Security Week te visualiseren. Een vrij abstract thema met redelijk veel visuele clichés. Om de opdracht nog moeilijker te maken, moest er een serie van 5 samenhangende visuals komen, waarvan twee aan een groot event refereerden- The ONE Conference.

Omdat de Cyber Security Week in Den Haag plaats vond moest dat ook duidelijk naar voren komen in de visuals. Daarnaast moesten ze aan de regels van de huisstijl van het bedrijf voldoen. En om het plaatje compleet te maken, was het de bedoeling dat de afbeeldingen de juiste afmetingen en compositie hadden voor publicatie op LinkedIN en Twitter. Genoeg uitdagingen om mee te beginnen.


U begrijpt dat je met zo’n visualisatie niet lekker los kunt gaan, maar dat het een complexe puzzel is, hoe leuk ook! Ik laat het aan u over om te bepalen of de missie is volbracht. 


Ik adviseer u trouwens ook om af en toe stil te staan bij de volgende vraag: hoe zou ik iets abstracts visualiseren? Het stimuleert uw creativiteit en het is echt heel leuk om te doen!

Wilt u zien hoe u andere abstracte thema’s kunt visualiseren? Klik dan hier.

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.