18 september 2023
AI, Collage

Gevaren van AI-Gemaakte Beelden Onder de Loep

Midjourney, een toonaangevend tech bedrijf dat bekend staat om haar AI-gemaakte beelden, heeft tijdelijk zijn gratis probeerversie stopgezet vanwege een toenemende dreiging en misbruik. Dat meldt Tweakers. Voorheen konden gebruikers 25 gratis afbeeldingen genereren; nu vraagt Midjourney $10 per maand voor toegang.

Specifieke termen

Het bedrijf heeft strikte beperkingen ingesteld op het gebruik van de service, waaronder een verbod op specifieke termen zoals 'gearresteerd' of 'Xi Jinping.' Dit is bedoeld om misbruik te voorkomen en de verspreiding van vervalste AI-gemaakte beelden tegen te gaan. Midjourney's CEO, David Holz, benadrukte dat de opschorting van de probeerversie vooral te wijten was aan het creëren van meerdere accounts om de beperkingen van de gratis probeerversie te omzeilen, en niet aan de productie van nepnieuwsafbeeldingen.

Potentiële Risico's

Beelden gegenereerd door kunstmatige intelligentie (AI) worden steeds vaker ingezet voor misleidende doeleinden, wat de geloofwaardigheid van de media aantast. Deze praktijk heeft het vermogen om de publieke opinie te beïnvloeden en zelfs maatschappelijke processen te ontwrichten.

Bovendien brengen AI-gemaakte beelden privacykwesties met zich mee, aangezien ze zonder toestemming persoonlijke afbeeldingen kunnen gebruiken, wat kan leiden tot identiteitsdiefstal en inbreuk op de privacy.

Andere aanbieders van AI beeldgeneratie hebben hun eigen beleid. Terwijl Stable Diffusion zijn gebruikers aanzienlijke vrijheid biedt, legt concurrent Dall-E de nadruk op kindvriendelijke inhoud.

Maak jij ook gebruik van AI-gegenereerde beelden? Deel ze met mij; ik ben zeer benieuwd naar jouw creaties. Wil je meer lezen over Midjourney? Lees hier mijn blog.

P.S. Ben je benieuwd hoe ik deze afbeelding heb gemaakt? Stuur mij een berichtje. :)

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.