06 november 2023
AI, Workshop

Zijn AI-tools meer dan alleen tools?

Vorige week vond de AI Safety Summit plaats in Engeland. De berichtgeving via de nationale media stonden bol van uiteenlopende voorspellingen. Van de 'Judgment Day'-scenario's geïnspireerd door Hollywood tot bagatelliserende uitspraken dat AI slechts een overhyped tooltje is. De zelfverklaarde guru's op het gebied van AI schrijven zich suf over dit onderwerp, al dan niet geholpen door AI-tools  Bard of ChatGPT.

Ik zal mijn voorspelling wagen. Deze ontwikkeling gaat ver, maar ik geloof niet dat het de creativiteit van mensen volledig zal vervangen. De meest fascinerende kunstwerken, reclamecampagnes of video's zijn zo boeiend omdat ze spontaan en onverwacht zijn. Ze komen voort uit menselijke imperfecties - emoties - en spelen in op emoties.

De grootste kracht van AI is juist de logica. Het wordt opgebouwd door razendsnelle computers die talloze verbanden leggen in enorme hoeveelheden data. Misschien leert de machine in de toekomst ook onze emoties te controleren, maar zover zijn we nog niet. En mochten er banen verloren gaan door AI, dan zullen juist de creatieve beroepen als laatste verdwijnen. Creatief werk kan je niet in een algoritme persen. En nota bene, creativiteit is ook nodig om prompts te schrijven.

Wil je leren hoe je creatieve content kunt maken voor je bedrijf ÉN AI-tools kunt gebruiken?

Kom naar mijn training op 24 november. Tijdens deze inspirerende dag hoor je hoe je jouw creativiteit kunt trainen en welke middelen je kunt inzetten om je ideeën tot leven te brengen.

P.S. Over deze afbeelding: Deze is voor 80% gemaakt door mij en voor 20% door AI.

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.