25 september 2023
Fotografie, PRO tip

Zijn Stockfoto's Slecht voor SEO?

Stockfoto's zijn vaak saai en onpersoonlijk, wat het aantrekken van klanten bemoeilijkt. Hun overmatige gebruik vermindert hun effectiviteit en ze missen vaak diversiteit en authenticiteit, wat niet goed past bij moderne bedrijven.

Maar waarom zouden stockfoto's slecht kunnen zijn voor SEO? Hoewel Google ze niet direct afkeurt, kunnen ze indirect schade toebrengen aan je website. Voor een betere SEO is waardevolle, originele inhoud en een goede gebruikerservaring van essentieel belang. Echte foto's van je team en bedrijf presteren beter in zoekresultaten en op sociale media, omdat mensen authenticiteit waarderen.

Google benadrukt dat goede content niet alleen bestaande bezoekers behoudt, maar ook nieuwe aantrekt. Het vermijden van herhaalde of gekopieerde inhoud is essentieel, omdat dit weinig waarde toevoegt en duplicaten creëert. Het gebruik van stockfoto's biedt dus geen originele inhoud of een goede gebruikerservaring en kan er onnatuurlijk uitzien. Het zou zo maar kunnen dat de nadruk in de toekomst kan verschuiven naar originele afbeeldingen voor SEO, meldt Blue Compass. Een overvloed aan  stockfoto’s zou daarentegen  een negatieve invloed hebben op je zoekresultaten.

Kies daarom voor authenticiteit en gebruik op maat gemaakte afbeeldingen die je bedrijfswaarden weerspiegelen en laten zien dat je diversiteit en inclusie waardeert. Dit trekt niet alleen klanten aan, maar verbetert ook je SEO-resultaten.

Dus, vergeet de stockfoto's en laat je bedrijf schitteren op de hoogste posities op Google!

Vind je het lastig om je eigen authentieke content  te creëren? Lees mijn handige PRO tips over het maken van visuele content of volg een eendaagse training Visuele communicatie!

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.